Ervaring

Ervaring

 

-Ervaringsdeskundige op het gebied van jeugdzorg.

-coach School's Cool

- leren omgaan met gedachten, gevoel, gedrag op positieve manier.

 

 

Met een brede interesse in kunst, cultuur en talen, ben ik in eerste instantie gids en rondleider geworden. Als gids in Amsterdam gaf ik in 2002 een rondleiding aan een familie met kinderen. Het interactieve contact met de kinderen deed mijn hart sneller kloppen. Dankbaar heb ik hun nieuwsgierigheid en leergierigheid vergroot en ontdekten zij de rijke geschiedenis van de Jordaan. 

Ik ben daarna meer met kinderen gaan werken o.a. als publieksbegeleider van 2014 tot 2019:  daarbij heb ik veel instructies gegeven (hoe werkt het in een museum, wat doe je wel en niet in een theater)  en begeleiding verzorgd aan zowel inidviduele bezoekers als groepen (primair onderwijs, voortgezet en speciaal onderwijs).

 

Daarnaast ben ik moeder: ik heb een 13-jarige dochter.  Gaandeweg het opgroeien merkte ik hoe mijn dochter baat had bij mijn liefdevolle ondersteuning en opvoeding.  Grenzen aangeven, balans houden, rust, troost bieden, rust vinden na overprikkeling, helpen bij plannen, leren zoeken voor school  zijn enkele aspecten waar ik me mee bezig hield en houd. Ik voelde tijdens het opvoeden ook een sterke passie om meer kinderen te zien en te mogen ondersteunen, er te zijn voor ze. Ik ben daarom o.a. de opleiding kindercoach gaan doen in 2018 en ben verder als coach bij School 's Cool gaan werken  (ondersteuning bij overgang van lagere school naar middelare school). 

 

Sinds 2020 werk ik als zelfstandig kindercoach en zet ik mij vol enthousiasme en passie in om elk kind en elke ouder echt te zien en te horen.

Ik ga daarom het gesprek graag aan om te helpen bij het omgaan van lastige gedachten en gevoelens, bij het vinden van oplossingen, het vergroten van zelfvertrouwen en het leren van nieuwe vaardigheden en / of kennis. 

Zelfzorg is een belangrijk, dat gun ik iereen.

 

Dus weet: 

elke dag hebben we een keuze: waar kijken we naar en hoe gaan we er mee om?  

Wat hebben we / heb ik nodig en wie is er voor mij / ons?

 

 

 

 

 

 

Opleidingen

Opleidingen

Opleidingen

  • Kindercoach, HBO opleiding via Civas, 2018-2020 (theorie en praktijk)
  • Cursus 'zelfvertrouwen voor kinderen', Civas, 2020
  • Nationaal Gids, 1997-2021- HBO toerisme - Inkomend toerisme en voorheen 2e graads lerarenopleiding Aardrijkskunde: gericht op het omgaan met groepen toeristen, leiding geven aan groepen, moderne vreemde talen, veel praktijk (in Nederland).
  • VWO, 1995-1997.
  • Havo, 1990-1995.